Från UK-chefen…igen.

Inför de kommande ligamatcherna står den nye UK-chefen inför ett nytt dilemma. I de tidigare matcherna har ju flera haft förhinder, så att alla som varit tillgängliga har fått spela. Nu har läget ljusnat, och UK-chefen måste därför ta beslut om vilka som får stå över matcher. Klubben har några principer för laguttagningen, och eftersom vi har en del nya spelare kan det vara på sin plats att förklara dessa.

När det gäller A-laget är uppdraget att inför varje match ta ut det lag som bedöms ha den största chansen att vinna sina matcher. Till stöd för det används diverse statistik, matchstatistik från Bowlingförbundet bl.a. Men också UK-chefens magkänsla utifrån vad han ser på våra träningar.

Uttagningen till F-laget utgår mera ifrån en rättvisetanke om att man ska få spela ungefär lika många matcher. Det är rimligt att alla får ut ungefär lika mycket av de licens-/ och ligaspelsavgifter man betalat.

Det är ju tävlingsverksamhet vi håller på med, där det är positivt att vinna. Men kanske ännu viktigare är att vi har roligt, även om vi får oavgjort, vilket ju gäller både A- och F-laget.

Lämna ett svar