Farmare med god skörd

Nu har vi spelat ungefär halva serien och våra farmare imponerar. Av de 8 modiga män, som for till Hedemora, slog 4 säsongsbästa. När det gällde som mest! Honda och Gullit åstadkom två oavgjorda matcher. Extremt ovanligt i bowlingsverige. Balotelli och Lopez däremot fixade bara en oavgjord. Det skulle vara högintressant att veta hur matchförespråkarn lade upp taktiksnacket. Nu ligger vi med 4 inspelade poäng tre platser högre än “serieexperten” trodde inför ligastarten. I fjol tog vi totalt 5 poäng. Man riktigt längtar till nästa match, som spelas den 13 januari mot A-laget. En match som tycks bli ovissare än någonsin. Men först ska vi vinna skinkor.

Svår omställning

Seger med 16-4 mot Skinnarna F i ett vintrigt Malung satt fint, liksom den efterföljande festlunchen i hallen. Mest festade Laudrup med magnifika 858 före Jaap 732, Maldini 720 och Torres 705. Debuterande Antonio gladde med 699. På vägen passerade vi Venjan, som har fler fungerande bowlingbanor än residensstaden Falun. Än´t könstit? Nämligen två. Vidare över snöhöljda skogar till Hagfors för möte med Torsbylaget Fryken. En ny bekantskap. Dom har 7 mil enkel resa till sina hemmamatcher och träningar. Den berömda värmländska gästvänligheten såg vi dock inget av. Tvåhandsfattade ungdomar och medelålders damer spelade skjortan av oss. Vi fick resultatfrossa, när dom började direkt med 279 och 242. Vi kan dock inte klaga på Jaaps 759 och Laudrups 709. Den ende som ökade var Jaap. Vi övriga 7 minskade med bortåt 100 pinnar vardera i genomsnitt. Det måste ha berott på höghöjdsproblem. Vi såg ju ner på halva Dalarna från Tyngsjöhöjderna. Förlusten stannade vid 5-15.

F-laget fällde granen

Dagens Hedemoraresa i vintrig kyla fick efter dramatik ett lyckligt slut.

Vi vann mot BK Granen F1 med något märkliga 10–7.

Hemmalaget satsade på vinst och satte in två a-lagsspelare. Men inte ens dessa kunde stå emot Balotellis dunderstrikar. Han slog 217 i första serien och med hjälp av parkamraten Lopez så knäckte de ”a-lagarna”. Vi andra hängde på och det blev 5–0 till Milan. Det verkade  bli en lätt match med ledning med 8–2 efter två serier. Sedan kärvade det till sig och inte mindre än tre banmatcher slutade oavgjort. (Visar åter att man aldrig skall slarva bort en enda kägla.)

Bäst var idag Boffi, som visade upp ett fantastiskt spärrspel, och tog tillsammans med sin släpvagn Bacchus 3 banpoäng. Boffi fick 692 följd av Gren 673 och Ballotelli 661. Totalpoängen blev skapliga 5061.

Tack vare vinsten har nu F-laget tre lag efter sig i tabellen. Roligt och bra för självförtroendet.

V75 lördag 2 december Jägersro

Det blir en tidig morgon när vi ska åka till Malung och Hagfors så jag gör raden redan ikväll. Förra veckan blev det inte 7 rätt måste jag erkänna. Nåja, 5 rätt och en liten slant ändå. Till imorgon gör jag en lite annorlunda rad eftersom det finns tre självklara spikar. Helgarderar i sjätte loppet så redan nu är fyra rätt hemma. Gott om hästar i resterande tre lopp så jag skulle bli mäkta förvånad om vi inte kammar hem en slant.

 

FredagsEurojackpot

Då blev det fredag igen och dags för veckans andra dragning på Eurojackpot! Potten ligger på drygt 300 miljoner så här kommer några rader till kvällen!

(mer …)

Alla klarade sig

Eleverna i Kakademins andra kull samlades igår för sluttentamen. Den bestod av ett extremt stresstest i lag, elever mot lärare. Eleverna visade sig palla för trycket och satte ett flertal strajkar och spärrar i avgörande lägen. Slutresultatet 7-3 till eleverna var hur rättvist som helst. Eleverna sprids nu inte vind för våg, utan kommer att placeras i OBS-klass, där dom får mogna tills dom inom kort går in i A-laget. Precis som kull 1. Vi säger grattis!

Tisdags Eurojackpot

Då blev det dags för veckans första dragning på Eurojackpot! Jag tjatar lite med det här spelet eftersom det ganska snabbt blir en stor pott som jag tycker att det kan vara värt att satsa några kronor på! (mer …)

Nesta fyller 70 år idag

Idag gratulerar vi Nesta, eller Kenneth som en del kallar honom. Nesta uppnår den aktningsvärda åldern av 70 år.

Vi känner Nesta som den som alltid sprider glädje och har en rolig historia att berätta, t ex om den äldre mannen som hade ont i knäna. Den bör inte berättas här. Han är också formidabel på dragspel och den som, bokstavligen, sätter tonen i kören. Tillsammans med de andra i J-ligan har han med framgång arrangerad den så framgångsrika julfesten, i år kallad Beyond Jul.

Nesta firar förstås sin födelsedag bl a med att träna med Milan.

Ett stort grattis och ett fyrfaldigt leve, hipp hipp, hurra, hurra, hurra, hurra.

Tentamensdags

På tisdag är det tentamensdags för Kakademins andra kull. Då ska förhoppningsvis Boffi, Castello och Ronaldo utexamineras och överlämnas till UK-chefen som fullgoda A-lagsspelare. Det ligger förväntan och spänning i luften. Alla har ju kunnat lägga märke till den första kullens explosionsartade utveckling. D v s Mazzolas, Beckhams och Lopez. Dom gick samtliga ut som kursettor.

Nu klappar Zlatan, Gren och Asllani på dörren. Dom vill bli lika bra som sina företrädare. Denna tredje kull drar igång torsdagen den 11 januari och avslutar på skärtorsdagen den 28 mars. Kölista för en fjärde kull till hösten 2024 har upprättats.

V75 på Jägersro

Dags för trav och V75 igen. Denna gång på Jägersro. Jag är som vanligt fullständigt övertygad om att det blir 7 rätt. Utdelningen lär bli hög. (mer …)