Dag: 27 mars 2022

Milan Cup avgjord

Det blev en synnerligen spännande och livfull tillställning i Chrille arena. Tävlingsformen med grundomgång följd av utslagsmatcher visade sig vara lyckad och kan nog återkomma. Det visade sig att i denna spelform kan man komma långt genom att göra ”precis vad som behövs” i aktuellt läge.

Cupmästaren Junior höll en för sin kompetens ganska behärskad nivå i slutspelet. Han gjorde, match för match, det som behövdes för att gå vidare till final. Väl där släppte han bromsen och satte en höjdarserie. För motståndaren Torres blev utvecklingen precis tvärt om. Efter 3 pangmatcher på vägen blev själva finalen något av en flopp. Han är dock en mycket värdig ”vice cupmästare”.

Semifinalister och nära final var Baggio och Maldini.

Just idag är jag stark

Vad har alla svenska idrottsstjärnor och sportkommentatorer gemensamt? Jo, samtliga skolkade från svenskalektionerna under skoltiden. Jag blir så trött på alla, som är inne i sin bubbla eller i ett flow. Och allt som är så himla magiskt eller sjukt. Det är bara vi bowlare, som är hyfsat språkbegåvade. Idag blir det i alla fall magiskt. Jag tänker sopa hem Milan Cup. Jag står just nu i 97,32, att jämföra med oddsen 1,30 (Junior) och 1,53 (Laudrup och Torres). Jag kände direkt, när jag vaknade i morse, att jag var sjukt frisk.