Dag: 24 oktober 2021

Maldini mejade mest

Elva muntra milanesare drog västerut mot Tibro för att under två dagar meja ner det mesta. De deltog i SPF:s Riksmästerskap med blandad framgång. En utmärkte sig särskilt. På banorna alltså. Det var Maldini, som tog en stark 4:e plats i sin klass, två käglor från bronset. Han gjorde ca 11oo på de 6 serierna. Även Ronaldo och Boffi gjorde klara framsteg. När det gällde frukost var det skilda världar. Hjogruppen fick en dignande buffefrukost med bl a fyra sorters ägg, medan Tibrogruppen fick dela på 4 ostskivor. Mazzola kunde till slut få dispens för att själv kunna koka sig lite välbehövlig gröt. Reseledare var Nordahl, som löste uppgiften med både pondus och briljans. Banketten vanns som vanligt i överlägsen stil av Falufolket.

Stora siffror i Mora

F-laget anlände till ”vasaloppsmålet” med goda ambitioner. Allt var bra men resultaten blev inte det. Karma F1 körde över oss med 19-1 och noterade fantastiskt fina totalpoängen 6027. Inget att hämta där alltså. I vår andra match mot Karma F2 hoppades vi på bättre resultat och det blev också en fördubbling av matchpoängen. Förlust alltså med 18-2. Karmalagen spelade jättefin bowling, ibland på nästan proffsig nivå, och det är bara att tacka för uppvisningarna.

Dagens man i BK Milan F är odiskutabelt Totti. Han var bäst i båda matcherna och tog tillsammans med Alessio våra totala 3 poäng. Han noterades också för vår enda 200 serie. Några höga resultat i övrigt blev det inte. Vi kan ju inte skylla på banorna eftersom hemmalagen lyckades så bra. De bästa resultaten blev: Totti 654 resp. 643, Bacchus 651, Mazzola 632 och Gren 618.

Sammantaget var Moradagen, trots resultaten, mycket trevlig och höstvädret var fint.

Uppvisning i gummiarm

A-laget tvingades att resa till Västmanland utan resurs, men grejade det bra ändå. Riktigt hyggliga kägelpoäng för att vara bortaplan. I förlusten mot Triss F i Fagersta med 7-13 glänste Junior än en gång med 786. Jaap och Gattuso gjorde årsbästa med 721 resp 696.
Vidare mot Sala och en väntande delikat pyttipanna. Den var slut! Det fick bli diverse blandkost. Det skulle damerna i Agda få sota för. Vi körde över dom med 5432 mot 5118. Men det blev ändå 10-10 i matchresultat. Märklig sport. I den tredje serien presterade vi -2, -2, -2 och -15. Det var rena gummiarmsshowen. I skuggan av Juniors 799 slog Laudrup, Kakà och Lopez årsbästa med 750, 704 och 696. Vi tänkte döva sorgen över poängförlusten på Sala Stadshotell. Det var nedlagt. Lika bra det.