Bänkrotation

Att bli uttagen som resurs vid våra ligamatcher är inte spelarnas högsta dröm. Uppgiften är att kunna hoppa in, om någon skadar sig eller blir sjuk under match, men vi plockar aldrig bort någon som spelar dåligt. Oftast får man alltså inte hoppa in som resurs. Vi tar ett exempel från seriepremiären för A-laget. Honda började med 124, fortsatte med 122 och avslutade med 192 + 196. En “normal” klubb hade skickat upp Honda på läktaren efter två serier. Men nu är vi som bekant inte normala. Vad hade hänt med Honda, om han hade tagits av banan? Han hade åkt hem, slagit i dörrar och varit allmänt otrevlig. Han hade också gått ut i vedbon och huggit upp hela vinterbehovet av björkved. Nu åkte han i stället hem med ett leende på läpparna, gick ut i garaget och putsade på de redan blankskinande maskinerna, för att sedan gå in och ha myskväll med ostbågar med cheddarsmak. Det är så vi jobbar. Vår tanke är nu att alla spelare får vara resurs var sin gång under säsongen. En fin solidaritetstanke utan större uppoffring. Boffi var resurs i premiärmatchen. På söndag är det Lopez “tur”. Ordna kön!

5 svar på “Bänkrotation

  1. Reserv i ett 8 – mannalag, har för mig som bowlare i olika klubbar betytt, att reserven går in istället för den ordinarie lagspelare som har lägsta poäng efter 2 – serier. Då får alla spela. Att stå i en 8 – banorshall och vänta på att nån klubbkompis ska bli sjuk eller skadar sig, är ingen bra känsla som ” resurs “. Jag vill att det blir nån vettig kommentar. Mvh Leif.

    Ds. Jag tycker att det ska vara stenhård konkurens om platsen i ett lag även i Bk Milan.

  2. BK Milan skapade som alla borde veta efter hårda diskussioner i vårt förra lag angående reserv eller inte reserv. Vi som ville spela utan reserv tog beslut att starta ny klubb för vi inte skulle ha någon reserv. Nu kan det ju vara bra att ha en spelare på plats ifall någon skulle skadas. Och har man gått med från början och vet om det så har i varje fall inte jag några problem att sitta bredvid och ser en trevlig match utan att själv få spela. Många är ju ändå där och hejar fram laget. Och vi släpar ju inte med någon på borta match. För då skulle det kanske kännas jobbigare!

Kommentarer är stängda.