Dag: 13 september 2019

Alvedonets Dag

Härmed proklamerar vi lördagen som Alvedonets Dag. Vi blev plötsligt lite korta på folk. Bacchus och Kakà har tvingats upp ur sjuksängarna och stagats upp med Alvedon. Samma försök pågår med Oscar. Torres offrar sig och bilar hem ensam från Stockholm för att hjälpa till och Ronaldinho blev spelklar nu på förmiddagen efter intensiv dialog med Sv Bowlingförbundet. Roberto testar som resurs i F-laget på lördagen för att ev kunna ställa upp i U67 på söndagen. Det hela får säkert ett soligt slut, men några får nog räkna med att dubblera.

Ordlista

Det har visat sig att det råder oklarheter beträffande en del förkortningar och uttryck i laguppställningarna. Här kommer förklaringarna.

Resurs: Den person som står till förfogande, om någon spelare under match skulle drabbas av skada eller sjukdom. I vissa sällsynta fall kan det också inträffa att en spelare bara vill försvinna från arenan. Då är det bra att ha en resurs. Denne kan ju också träna på bana 1 vid hemmamatcherna.

Adm: Den person som i god tid lämnar in laguppställningarna till hallpersonalen och som efter matchen registrerar in resultaten i BITS (bowlingens IT-system).

Mfs: Betyder matchförespråkare. Den person som hälsar bortalaget välkomna nere på banorna och som samlar lagkompisarna i en s k kamratring före match och säger några väl valda ord. Samma person ska också leda hurrandet efter matchen. Nordahl som är Mfs i söndagsmatchen trodde att det betydde matchens mest värdefulle spelare. Så fel det kan bli. Han är nu nere på jorden igen.