Dag: 31 mars 2019

Avboka senast söndag

På tisdag börjar vi med nya träningstider. Du har din “fasta” träningstid angiven på hemsidan under “träningstider”. Du behöver inte längre avboka till hallen. Avboka endast på hemsidan, så sammanställer Sportchefen och lämnar uppgift till hallen vid lunchtid måndag. Om du någon gång vill skifta träningstid, så skicka bara ett mail eller SMS till Sportchefen.

En del strunt från Siljan runt

Milan B, mera känt som klubbens ungdomslag U 67 gjorde under söndagen en turné med bortamatcher först mot BK Skinnarna i Malung och därefter mot BK Rättvik B i Rättvik. Trots att chauffören, säkerhetschefen, är en van, kulturell, turnéledare kunde han inte inspirera sina kamrater till några stordåd i Malung. Rejält med stryk, 13-6, med Llorente som största ljusglimt då han “i princip” nådde 700. 697 i slagning, 2 banpoäng, och starkt bidrag till ytterligare en banpoäng. Castello hade lägsta slagningen, men tog 33% av banpoängen, starkt.

Rejält kränkta for vi revanschsugna mot Rättvik. Honda intog en gräddstuvad pytt i panna på Moraklockans matställe, och paltkoman gjorde susen. Han skrapade ihop 710 poäng, och vann alla sina matcher.  Castello höjde sig med ca 100 poäng jämfört med Malungsmatchen, till 625, men fick inga fler banpoäng, d.v.s. 2 st. Llorente fick ihop 3 banpoäng med för U-laget godkända 682 i slagningen.

Notabelt är att vi i Rättvik skrapade ihop fler kägelpoäng, 2671, är vad Skinnarna hade i sin segermatch mot oss… Och så hade vi förstås kul, trots allt.

Trevlig men ovinstrik tripp

BK Milan C, även känd som V75, fick två skapliga förluster med sig hem från sin resa österut. Första matchen mot Sandviken B slutade 16–4 till hemmalaget som ställde upp med ett spelstarkt lag. Laudrup fick med sig två banpoäng med viss hjälp av en arrangörteknisk lapsus. Gabriel och Costacurta erövrade en var medan Bacchus blev utan. Den sistnämnde hade detta till trots högst spelpoäng med 689 följd av Costacurta med 658. Bacchus borde få lära sig att sätta poängen i rätt läge. Lagets totalpoäng blev hyggliga 2591.

Efter en mycket lyckad och smakfull salladslunch var det dags för nästa nederlag. BK 66 B som stod för motståndet i Hofors hade ofinheten att vinna med 14–6. Återigen tog Laudrup två banpoäng, nu helt odiskutabelt, och hade dessutom den jättefina, helt överlägsna spelpoängen 719 följd av Bacchus med 657. Två banpoäng tog även Gabriel medan Costacurta och Bacchus tog en var. Banorna var bra men liksom på San Siro förekom ibland stående, glidande käglor. Totalpoängen blev nästan exakt lika som i Sandviken, 2596. Stabilt spel med andra ord.

Trots motgångarna hade vi en mycket trivsam dag med färd i fin bil med bra chaufför och dessutom fint vårväder.