Dag: 24 februari 2019

NORRLANDSTURNÉ PÅ BLODIGT ALLVAR.

Våra ungdomars, U67, match i Sandviken togs på blodigt allvar på flera sätt. Sandvikens B-lag var så angelägna att vinna att de satte in två +800-damer i laget. En fick ihop 935 och den andra 840. När den ende herrn slog till med 757 var våra ungdomar chanslösa, trots att Llorente dagen till ära kroppsmålat sig i vår klubbfärg. Han gick ut stenhårt, men trots 206 i första serien fick ha se sig slagen av Emma, med 244. Förlust med 5-15 får ändå anses hedersamt med tanke på motståndet. Honda bäst med 690, trots 412 efter två serier, och Llorente därefter på 665.

I Hofors verkade det som om Honda blev kvar i bilen under de första tre serierna. Han såg ju solen och de torra vägbanorna, och föll som i trance drömmande om kommande mc-körningar. När han piggnade till, inför den sista serien, var det i grevens tid. Han tog där sin enda banpoäng, och därmed kunde vi återvända till Masrike med en poäng i bagaget, då matchen slutade 10-10. Nesta var matchens gigant, med 716 och 3 banpoäng,  och Llorente, den evige tvåan, fick ihop 668.

V75 serieledare!

Efter dagens två knappa men välförtjänta segrar har våra veteraner intagit serieledarpositionen. Det visar sig att rutin, ålder och vinnarskalle kan ge otroliga resultat. Mest vinnarskalle hade idag Gabriel som var bäst i bägge matcherna och verkligen på hugget även vid korvkiosken.

Bägge matcherna var trevliga och såg till en början att bli lätta segrar men det kärvade till sig och både i Falun och Hedemora blev slutrutorna jättespännande.  

I ”hemmamatchen” mot Falu BK började V75 starkt med 5-0 men matchen vanns tillslut med endast 11-8. Totalpoäng 2612. Flest matchvinster tog Kaká och Bacchus med 3 var.

I matchen mot Hedemora B var åldersskillnaden mellan lagen enorm. Ungefärlig snittålder för V75 var 80 år och för motståndarna 15 år. Trots denna generationsskillnad fungerade allt som vanligt och spelglädjen var verkligen påtaglig. Banorna var något svårbemästrade och totalpoängen stannade vid 2469. Här var Gabriel effektivast och han tog tre matchvinster. Matchen vanns tillslut efter stor dramatik och många otroligt jämna kamper med 10-8.

F-laget mot A-laget tisdag 26 feb.

UK kommer med lagen snart

Bertil blev Berit

I matchprotokollet från gårdagens första lokalderby kan vi läsa att Berit Karlsson slagit 608. Med anledning av detta ringde jag upp Bertil Karlsson. “Hur är det?”, frågade jag. “Jag skäms så fruktansvärt”. “Du ska absolut inte skämmas för ett könsbyte! Du ska veta att vi är en inkluderande och fördomsfri klubb, som accepterar medlemmarna som dom är”. “Vadå könsbyte?, jag skäms bara för 608 och ville inte ståta med mitt riktiga namn”. Återstår att se om fler kommer ut ur garderoben efter dagens turnéer. Kanske får vi se Stephanie Dangardt och Ing-Marie Hernhag i matchprotokollen.