Dag: 20 februari 2019

Ingen militärkupp

Generalen blev kung. Det låter som en militärkupp i Centralafrika, men det var bara tävlingsgeneralen Gren, som blev kung för en kväll. Han radade upp enbart vackra 200-serier under hela kvällen och landade slutligen på 1070 efter 5 serier. Det ryktas att han värmer upp genom att springa uppför Svärdsjöbacken. En annan som värmde upp ordentligt före träningen var Mazzola, som kom direkt från ett antal mil i Vasaloppsspåret. Resultatet kom också som ett brev på posten, långsamt och rätt så säkert. Har ni märkt hur mycket bättre vi har blivit sedan vi började med uppvärmning?

Stjärnornas krig

Igår inträffade det helt osannolika. Våra tre lysande stjärnor, van Basten, Junior och Gullit, fick samtidigt samma uppställning 1, 2, 4, 10 på banorna 1, 2 och 3. Alla tre var hyperkoncentrerade, när dom skred till verket. Van Basten och Junior floppade ur, men Gullit satte en perfekt spärr, varvid det utbröt ett veritabelt “vulkanutbrott” bland de imponerade åskådarna. Gullit kan nu titulera sig stjärnornas stjärna. Behandla honom med respekt!

Stor kväll på San Siro

Det var en glädjestrålande Laudrup, som på tisdagskvällen fick dra på sig den eftertraktade milantröjan för första gången. I bakgrunden ses den presumtive lagkamraten Garrincha knäppa händerna i bön om att en gång få stå i samma position som Laudrup. Ni minns väl brassen Garrincha, som snurrade upp det svenska försvaret fullständigt under VM-finalen 1958. Han var kobent på det ena benet och hjulbent på det andra. Det syns också tydligt på bilden.