Dag: 23 oktober 2014

Rekordträning

Rekordmånga spelare på kvällens träning, 14 st. Däribland en pånyttfödd Llorente, som spelade som om han aldrig hade varit sjuk. Bacchus och Balotelli gick bärsärkagång mot käglorna och nykomlingen Baggio försökte hänga med så gott han kunde bland sina idoler. Bacchus fick som tack för uppvisningen ett wild card till lördagsmatchen av UK-chefen.

Talang flyttar upp

Baggio har gjort oerhörda framsteg under träningarna i Ungdomsakademin. Han flyttas därför upp och får redan i kväll träna tillsammans med de etablerade stjärnorna i A-truppen. Det ska bli intressant att se hur hans volleykanoner biter i större sammanhang. Han kommer dock inte in på lönelistan än på ett tag.

UK-tombolan

Nu gör han det igen, UK-chefen. För andra veckan i rad byter han ut 5 spelare i startåttan. Vad har det tagit åt honom? Frågan är om han överlever kvällens styrelsemöte? “Jag har den unika förmågan att kunna anpassa taktiken efter motståndet”, försvarar han sig, när han försöker värja sig mot aggressiva, sidsteppade världsspelare och fortsätter, “här har vi satsat 100-tals miljoner euro på att köpa in gräddan av samtidens största bollvirtuoser. Då måste naturligtvis alla få spela.”  Ja, han är en riktig lirare, den gode Maldini, i spelet utan boll.