Tomas

Tomas Liljeholm heter jag. Kallas ibland för “Ljuset”.

Bor numera i Borlänge, men är född och uppvuxen i Falun,
flyttade hit våren 1997, p.g.a. att jag jobbar här, närmare bestämt på GreenCargo, som lokförare sedan 110325.

Det fanns ett billigt hus i idylliska Medväga. Ett lugnt och skönt område en bit från stan, “på rätt sida älven”. Dagis, fritids, lekis och skola, (åk1-3) i området. Kan det bli bättre?
Muckade ifrån T3 i Sollefteå våren 1988. Där var jag Sjuktransportman och var förste man vid ratten då mina kamrater i bilen var A: Gruppbefäl och skulle alltid vara utvilad. 2: Chaufför 2 som p.g.a. rattfylla av förståeliga skäl då inte fick köra 🙂

Började på SJ hösten 1988.
1/1 2001 delade SJ på sig (igen), och jag blev anställd på GreenCargo, f.d. SJ gods. Som radioloksoperatör så växlar jag vagnar med radiostyrda lok. Oftast på Kvarnsvedens Pappersbruk men även på SSAB och rangerbangården. I Kvarnsveden lastar jag Storas nya SECU-boxar, byter vagnar på kajerna och kör upp vagnar till Tägtens timmer terminal.
100906 Började jag min uppgraderingsutbildning till lokförare. Examinerad 110325

Sa upp mig från Green Cargo 28/11 -13. Anställd på Tågkompaniet 1/1- 14. Då jag hade ca 70 dagar att ta ut så blev det ett överlapp på 2 månader och fick tillåtelse att börja utbildning på nya jobbet innan min gamla anställning går ut, 28/2 -14.

På fritiden är det hus och trädgård som tar min tid. Blir även lite data, eller kanske lite för mycket. Fick bredband i februari 2001. Full “Telia” fart på nätet… Hoppade över till Bitnet ADSL 2004, och till Bredbandsbolaget, sommaren 2006. Nu (080111) väntar jag på att bli inkopplad på Bahnhof. Våren 2010 blev det att återgå till Telia. TV, Telefoni & bredband i samma paket.

Bygger om och ut min hemsida med jämna mellanrum. 2002 gick jag med i BK Lugnet och öppnade direkt en hemsida åt bowlingklubben. www.liljeholm.net/bkl.

I trädgården är det väl allmän skötsel + donar lite i “mitt” stenparti. Har byggt ett litet vattenfall och en damm med Guldfiskar, Flytande Hyacint, Näckros och lite vass. I år (2005) kommer det inte ut några fiskar. Stoppade i 3 stycken 2001. Fick upp över 30… Och dom skitar ner så förbaskat.
Inga fiskar = renare damm. (030601) Fiskarna fick åka X2000 till Uppsala.
2001 skaffade jag mig en Honda från 72. Inte i allra finaste skick, men den rullade på. 2002 bytte jag upp mig till en -82,a.
Den historian är kul. Det var för ett par år sedan som jag fick för mig att leta efter Jan’s (min styvfar) Honda som han köpte ny 1982. Visade sig vara en kollega som ägde den. Då: Svart. Nu: Röd. Men även den nu såld då jag fick lova att köpa ny kamrem till Xantian! En V6,a från 1998 som jag nu (slutet på Juli -07) bytte till en C4 miljödiesel.

(2008-01-11)
Sitter här utan bredband… Skulle byta från bredbandsbolaget till Bahnhof. Men det strulade till sig lite. Bortkopplad 5-21 januari. Ganska skönt faktiskt. Vad ska man skriva om 2007? Skrev in mig på SVEA i Juni. Vikten går stadigt upp?!??? Toppnotering nu, så det måste jag ta tag i. Hade en trevlig dag på Liseberg. Fam. Liljeholm, brorsan med familj och syster Carola. Åkte Balder, Kanonen 2-3 gånger. Uppskjut och fritt fall. Tordes till slut sätta mig i nyaste attraktionen, Atmosfear. Såg värre ut än den kändes. Precis innan vi åkte till Göteborg så han jag få min nya bil. Citroën C4 HDI. Fick den lackbehandlad i Göteborg. Nu ska det beställas nya fina fäljar också. Under hösten så blev jag involverad i “Hyttmiljögruppen” som ska testa ut hytterna till modifierade T44 och Rc2. Intressant och roligt arbete. Många vändor till Bombardie i Västerås har det blivit. Även en vända till Randers i Danmark. Ev. blir det någon resa till 2008. Under sommaren hade vi 2½ dagar i Hyttsjön. SEKO,s lilla semesteridyll utanför Sågmyra. En stuga utan el och vatten. Underbara dagar var det, så vi bokade en hel vecka till nästa sommar.

(2006-08-15)
Sen semester igen. Otroligt varm sommar. Badade faktiskt redan i JUNI! Men idag är det blött. Så blött att det regnar in på vinden :s
Annars har det varit en händelserik sommar. Rhapsody in rock i Dalhalla. Viking Line kryssning. Stockholm: Lånade en etta på Kungsholmen av morfar Kenneth. Lördag = Gamla stan, Slottet, Gröna Lund. Söndag = Stan och tur med båten (Mysingen 5) runt Kungsholmen. VACKERT och SKÖNT. Flyguppvisning i Dala-Järna. Vilken höjdare! Flög helikopter för första gången. VILL MERA!!!!
Annars är det väl dax att tänka på att renovera hallen. Vill även bygga om altanen och bygga balkong. Vi få se hur långt jag kommer med dessa planer.

(2006-01-08)
2005 hände det en del. Var äntligen ner till Göteborg och provade: Träbanan BALDER, KANONEN, Uppskjut & Fritt fall. Som jag sa till Victor, “Har vi åkt upp, lär vi åka ner!”. I Augusti sålde vi köket och monterade in ett nytt. Vi sålde, jag monterade, snickrade, skruvade, målade, kopplade… La ner massor med pengar på Xantian. Ville nog inte vara med på en husvagns semester till. Blev avskräckt på resan via High Chaparral. Hydraulslang  gick. Packning till växellådan kaputt. Tändspole gav upp. Passade på att byta “klapperstag”. Ändå blev det en 2,a. Fick även byta höger spindel led. Jo. Det första var ju handbromsvajer som gick av. En höst med många besök på verkstaden. Med 7 lampor bytte jag själv (P-ljus, Halvljus, broms, + alla blinkers. Fick 2,a för de hade bleknat)

(2011-02-06)
Oj. Inte ofta det skriv något här. Men kan nu i varje fall skryta med att jag skrev 94% rätt på förarprovet. Bara examinering (Uppkörning) kvar. Klart i början på April.

En kommentar till Tomas

  1. Gunnel skriver:

    GRATTIS LOKFÖRARN !!!
    Tänk att du fixade det till slut, duktig du!
    <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Kommentera