Nytt kök

Renovering av köket. 2005

Bildserie från den webbkamera som satt uppe under tiden hittar ni längst ner på denna sida.Sålde diskbänk och ett par underskåp 12/8. Så nu har vi inget vatten i köket. Diskmaskin är i och för sig fortfarande inkopplad. Överskåpen hamnar sedan i garaget.


Får inte nya köket förens 21-22/8. Så det händer inte så mycket just nu. El dragning och flytta fläkt/ventilation på vinden. Ledigt för skåpbyte i September.


Men som det ser ut nu så blir köket klart tidigare. Tisdag den 22/8 kommer köket, och monteringen lär nog börja från första dagen. I varje fall att skruva ihop skåpen i garaget.


20/8. Om dragning av sista elen. All ström avstängd. Så det blir inga bilder under dagen! (Denna text kom till då jag sände webbcam från köket.)
(20/8 del 2 🙂 Elen KLAR.


6/10. Hänt en hel del. Skåpen uppe och knoppar på. Varit till Ikea och handlat tillbehör till skåp och lådor. En till bänkskiva för en av mina nya idéer.


Lampor till tak, skåp och bänk. Lamporna är radiostyrda? Investerat i WAVEMAN. Klicka här för mer info…


Nu är det dags att sätta fart med golv och väggar. Lister, socklar, målning… Finns en del kvar att göra :-\ Prio 1 under tisdagen är att dra klart vent. rör på vinden till spisfläkten + el. Så kommer rörmokaren (styvfar) i morgon kväll så är köket 100% användbart.


8/9 Usch! Idag åker långbyxorna på för första gången på hela sommaren 🙁 Soligt men blåsigt, och jag ska till Falun och inhandla pärlspånt till köket.
Shortsen åkte på tillslut 🙂

9/9 Farsan kommer förbi och hjälper till med panel idag. Just jäklar. Micke kommer ju snart och ska hämta ett bord till brorsan i Göteborg. Kan ju inte sitta här……..

10-11/9 Vad hände? Inget? Fick nog ihop lite mer panel. Lite pilligt runt bänk och kyl/frys. Annars rände man runt på fotbolls och bowling matcher.

Men idag (12/9) åkte nya golvet på!
Dammmmmmigt


13/9 Massa små fix. Kontakt här, panel där…


15/5 Ut “tvingad” på övertid. När ska man lära upp fler på KSEP kran? Hämtat nytt köksbord med stolar. Möte i morgon. Glömt att jag ska jobba i helgen + match = PANIK! Blir inte mycket gjort nu på ett par dagar.
Kvar att göra:

  • Kakla
  • Lite panel
  • Lista
  • Måla


Varför denna vinkel? JO, för att dölja ventilationsröret (duschavloppsrör) som ska ventilera under diskbänken. Ni vet, sopor och kompost…


23/9 Nu är det inte långt kvar. Snart målat klart. Inte grundat tak listen ännu. Men bara väggarna torkar så kan man börja flytta in i köket igen.
Lite småfix jag nog inte hinner bli klar med innan söndag (Kalas Victor 15 år, Gäster från Gävle) Ska till Idre och spela Bilmetro på lördag och hoppas Victor får skjuts till Orsa (Dalamaster) på söndag, så hinner man fixa lite småsaker.

  • Brev hylla
  • List runt fläkt vinkeln.
  • Sista sockeln
  • Fin måla med lilla penseln där man inte kommer åt med STORA.FÖRE & EFTER

Bilder från webcam:

Kommentera