En dag (natt) som lokförare.

Lördag kväll 9/6 2012 och det är dags att jobba. Borlänge – Eskilstuna ToR står på tur. Det är ett av tågen som går mellan Domnarvet och Oxelösund. Stålämnen, tomma vagnar och olja går till Domnarvet. Tomma ämnesvagnar, vagnslaster och tomma oljevagnar i retur.

Innan jag åker till jobbet kollar jag att jag har allt jag behöver. Vatten, kaffe, rätt linjeböcker, Pärm med viktiga dokument och annan information som är bra att ha med. På denna tur måste man ha 4 linjeböcker, då vi åker på 4 olika driftledningsområden. Gävle (Borlänge). Hallsberg (Borlänge via Ludvika – Frövi) Jedersbruk. Stockholm (Jädersbruk – Valskog). Norrköping (Valskog – Eskilstuna) Får lova att medge att jag fuskade lite. Stockholm & Norrköping förlitade jag mig på min digitala version i min surfplatta. I väskan har jag även tandborste, deo, bestick, småpengar, varselväst, handskar, pennor, värmeljus + tändstickor, Boot-CD (kan vara bra om jag råkar på en strulande dator som dataadmin på GC:)

Orderrummet på Green Cargo-center. Här tar vi ut Körplan & Tågorder. Ser vilket lok vi ska ha. Kollar var vi ska sova. Kontrollerar Ordertavlan om det har hänt något nytt som vi måste veta. Vi tittar även i våra postfack om det finns några meddelanden. Här ligger även uppdateringar till våra linjeböcker som kommer titt som tätt.

Fick ut 2 sidor Körplan och 9 sidor Tågorder. Där står det om det finns temporära hastighetsnedsättningar, hastighetsnedsättningar beroende på olika typer av specialtransporter, felaktiga signaler mm.

Specialtransport är bl.a. SECU boxar (Stora Enso´s stora container) Korta tunga vagnar (bl.a. från SSAB).

 

På plats i lokdepån. HIttade genast min “mult” som depåpersonalen har klargjort. Rc4 1146 och Rc2 1043 är mina. Rc4or har radio. Perfekt på natten ner mot Et. Rc2 har ingen radio. Men dagtid kan jag mysaköra hemmåt utan denna. (Fick dock lova att lyssna på Mp3 vissa stunder hem. Men det finns att läsa om längre fram..)

 

 

 

På väg ut från Depån.

 

 

 

 

 

 

Förbi Borlänge stationshus som håller på att renoveras

 

 

 

 

 

 

Lodrätt från SSAB övre ner till SSAB östra.

 

 

 

 

 

 

Och där står mitt tåg. Inte mycket att hurra för. 6 vagnar. Vagnupptagaren har bromsprovat tåget med en bromsprovningsanläggning tidigare. Så jag behöver bara hänga i och kontrollera bromsen på första vagn.

Sist hade jag 600 meter. Då fick jag dessutom sicksacka ut på linjen via SSAB övre p.g.a. arbeten på station. Se bild ovan. Spåret jag åker på heter 102. Huvudspår till vänster. Fick alltså åka upp på 102. Backa ut mot Falun för att åka på huvudspåret mot Borlänge.

 

 

Klar för avgång. Ordrar, tidtabell och “Uppgift till förare” där tågets längd, vikt och bromsvikt finns. Bromsvikt/Vikt= bromsprocent. Då vet man även hur bra bromsar man har. Här finns det också uträkningar på hur fort man får köra beroende på bana och tågets längd. Bromsprocenten sänkte tågets högsta hastighet från 100km/h till 90/km/h denna gång.

 

 

 

Kaffe är ett måste. Och lördagen till ära. Även en påse godis 🙂

Kaffet kokas i kaffekopp från Ottos rostfria i Avesta.

 

 

 

 

 

Tidvis TJOCK dimma. Spännande…

 

 

 

 

 

 

Ankommit Eskilstuna. Förarbyte på spår 23. Jag var tidig ner och trodde jag skulle få vänta på avbytande förare. Därför brukar vi gå in på spår 23. Han var dock på alerten och kom gående medan jag fotade.

 

 

 

 

 

Hotell Comfort vid 4 tiden. Nu ska det sovas. Sedan hotellfrukost innan avgång senare idag.

 

 

 

 

 

Tog taxi för en gång skull. Föraren ringde. Han var väldigt tidig p.g.a. att det inte var några vagnar alls tillbaka till Borlänge. Så loken står bredvid lokstallet. Annars brukar jag gå upp till station och hoppa på tåget där. (Arbetsgivaren står för taxi)

 

 

 

 

Ja, här står dom och väntar. Dom blå på spår 23.

 

 

 

 

 

 

Avslappnat (:Men inte lika sur som jag ser ut:).

 

 

 

 

 

 

Glömde ändra bromsläge från P till R i Eskilstuna. Fixar det nu medan jag väntar på möte i Arboga. Nu får jag köra 120 istället för 110. Har även matat in en 2,a i procentuellt överskridande, då loket hat mjuka boggier. Detta innebär att jag får åka fortare än vad tavlorna visar.

 

 

 

ATC visar nu 120 istället för 110. Jag står för långt ifrån stoppsignalen. För egentligen skulle jag ha nollor i huvudindikatorn. Nu har jag fortfarande “Vänta stopp” till vänster, i förindikatorn.

 

 

 

 

 

Jädersbruk. Jag tar till höger, mot Frövi. Spåret till vänster genar förbi Frövi mot Hovsta.

 

 

 

 

 

Frövi. Rakt fram mot Hallsberg. Men nu vill jag hem. Tar höger in i grönskan, mot Ludvika.

 

 

 

 

 

 

 

Och medan jag satt och väntade på mötet. Anledningen att jag fick lova att vila öronen och lyssna på musik en stund är p.g.a. att jag satt i lokets B-ände. B-som i bullrig. Kompressorn sitter bakom ryggen. Och har man en gammal RC2a med kolvkompressor så kan det bli jobbigt. (Filmklipp 9Mb)

 

 

 

 

 

Ovanför går spåret till Fagersta.

 

 

 

 

 

 

Omkörd av Regina i Kopparberg.

 

 

 

 

 

 

Och ett möte. Blev även bortglömd. Fick vänta i Kopparberg i ca 40 min.

 

 

 

 

 

Ställdalen, första vändan. Till höger kommer man till Grängesberg via Silverhöjden. Dem mesta trafiken tar vänster via Hörken.

 

 

 

 

 

Mycket väntan kan det bli…

 

 

 

 

 

 

Ahh. Här kommer möteståget. Boxar från Stora Enso, Kvarnsveden (som jag för övrigt lastad när jag växlar i Kvarnsveden). Sist i tåget hänger vi på laster från SSAB. Detta tåg återkommer vi till längre ner…

 

 

 

 

Passerar Grängesberg och under Spendrups nya transportband.

 

 

 

 

 

Kom till Ludvika. Nu var det dags att återvända till Ställdalen för att hjälpa tåget jag mötte nyligen. Tjuvbroms på en vagn.

 

 

 

 

Passerar över spåret mot Ställdalen via Silverhöjden. Här håller man på att bygga och förbereda för ny bro

 

 

 

 

 

Anländer Ställdalen igen. Här blir det 40 min växling i SPÖREGN innan vi fick in vagnen på stickspåret.

Zickzack 2 gånger för att få med oss vagnar så vi nådde in, innanför spårspärren. Fanns ingen kontaktledning sista biten :/

 

 

 

ca en timme sen ankom jag Borlänge.

 

Om Tomas

Jag köpte liljeholm.net på one.com i början på 2000 talet.
Fördelen med egen domän är att man bl.a. har egna mailadresser. Och detta till en väldigt låg årskostnad.
Mail

Det här inlägget postades i -. Bokmärk permalänken.